Hemmagjorda fönsterrengöringslösningar – Perfekt när du ska putsa fönster

fönsterrengöringslösningar som du kan fixa hemma

Ja, det finns många olika fönsterrengöringslösningar som du kan köpa men om du använder hemmagjord fönsterrengörare är det bättre för både dig och miljön. De som du kan köpa innehåller i allmänhet hårda kemikalier och kan vara kostsamma. Läs mer för tips från rekommenderade städfirmor i Motala.

Olika fönsterrengöringslösningar du kan göra hemma

Hemmagjorda fönsterrengöringslösningar kan tillverkas med ingredienser som de flesta hushåll redan har till hands, vilket gör det kostnadseffektivt. En sak som är viktig att komma ihåg är att när du gör fönsterrengöringen bör du inte göra det på en solig dag eftersom solstrålarna torkar rengöringslösningen och lämnar kvar vattenstreck eller fläckar.

Tvållösning

Detta är en av de billigaste och enklaste bland hemmagjorda fönsterrengöringslösningar att göra. Ta bara fyra koppar kallt vatten och tillsätt sedan en matsked flytande diskmedel. Om du har hårt vatten kan du behöva köpa lite destillerat vatten eftersom hårt vatten kan lämna fläckar på fönstren. Häll blandningen i en ren sprayflaska men innan du börjar tvätta fönstren bör du använda en luddfri fuktig trasa för att bli av med smuts runt ramen och fönsterbrädan. Om du inte har en sprayflaska kan du använda en svamp doppad i lösningen men se till att du vrider ur svampen så att den inte droppar. Torka av lösningen med en torr mikrofiberduk eller skrapa. Om du använder en skrapa, se till att du torkar av den om den är blöt av efter varje svep på fönstret.

Vit vinäger

Detta är en fönsterrengöringslösning som du vill använda om du vill att fönstren ska vara fria från fläckar eller ränder och istället få glansiga fönster. För denna lösning är det en blandning av en kopp vit vinäger och fyra koppar vatten som är ljummet. För att bli av med fingeravtryck eller smutsiga märken använd bara en sprayflaska och spraya på området och torka av med en mikrofiberduk. Du kan också torka av fönstren med en mjuk svamp. Om du inte har en mikrofiber eller luddfri mjuk trasa kan du använda en skrynklig tidning.

Rengöringssprit

Denna fönsterrengöringslösning är bra för tuffa fläckar på fönstren. För denna lösning behöver du också lite ammoniak. Häll i en kopp vatten och en matsked ammoniak i en sprayflaska. Spraya bara på den tuffa fläcken och gnid försiktigt tills fläcken är borta. När du har tagit bort fläcken så torka med en mjuk trasa.

Citronjuice

Fönsterrengöringslösningar gjorda på citronsaft är också bra för smutsiga fönster. Blanda juice, minus fruktköttet, av två citroner, fyra koppar vatten, en halv kopp vit vinäger och en tesked flytande diskmedel. Spraya på fönster och torka av med mjuk trasa.