Orsaker till att du behöver anlita ett företag för bäst mattrengöring

vård och råd för mattrengöring

Det finns en mängd olika typer av mattor men oavsett vilken du har så kommer den att samla smuts. Om du någonsin har bytt matta själv eller varit närvarande när det har hänt så vet du precis hur äckligt ditt golv kan bli om du inte tar väl hand om det. Visst, att dammsuga plockar upp en del av det större skräpet som inte nästlar sig in i fibrerna, men vad tror du händer med bakterierna och de mindre skräpbitarna som din dammsugare in kan suga upp? Istället för att hyra en använd maskin som kanske inte tagits väl om hand så är det bäst att anlita en professionell städfirma i Motala som kan djuprengöra och utföra en korrekt mattrengöring.

Varför inte hyra eller köpa en maskin och rengöra mattan själv?

Gör-det-själv trenden är väldigt populär just nu. Att rengöra mattor låter enkelt så varför ska du anlita ett proffs? Till att börja med så vet de vad de håller på med. Det vet precis hur mycket rengöringsmedel de skall lägga på mattan, vilken typ av rengöringsmedel och hur hårda eller milda de kan vara mot en äldre matta. Deras maskiner är också mycket mer kraftfulla än de som en vanlig hemägare kan köpa eller hyra. Seriösa städfirmors maskiner desinficerar också området vilket de mindre maskinerna vanligtvis inte gör.

Borde inte alla rengöringsmaskiner vara i stort sett de samma för mattrengöring?

Det är lätt att tro att alla maskiner, hyrda, köpta eller professionella borde fungera på ett liknande sätt. Men sanningen är att även om de har samma grundläggande funktioner så är professionella maskiner överlägset bättre för mattrengöring. De är vanligtvis anslutna till lastbilar som hela tiden pumpar in varmt vatten genom maskinen vilket gör rengöringen mycket mer noggrann. Forskning har visat att ju mer vatten som går igenom mattans fibrer desto mer smuts försvinner. Dessa maskiner har även en kraftigare dammsugare som suger upp allt vatten. Mattorna lämnas även mycket torrare vilket gör så man får tillgång till rummet mycket snabbare.

När skall jag rengöra mina mattor?

Om du inte har mycket smutsig fottrafik (tänk lera eller fett från garaget) eller några husdjur så borde du tvätta dina matta ungefär en gång var 18:e månad. Vid tillfällen då du har dofter som hänger kvar eller färgen på mattan blivit mer matt så kan proffsen fixa det så snart du märker av det. Om du har mattor som har fått eld- eller vattenskador så finns det städföretag som kan reparera dem också. Gör lite efterforskning, som med allt annat, för att hitta det rengöringsföretag som erbjuder den rengöringstjänst du letar efter.

Om du inte vill betala ett proffs varje år så kan du förbättra dina mattor genom att hyra maskiner. Men genom att göra det så löper du stor risk att orsaka permanenta skador och mögeltillväxt genom att dammsuga på fel sätt. Om du är villig att ta risken, kör på. Men om du inte är det så finns det proffs som gärna hjälper dig med mattrengöring när du behöver det.