Hur planerar man en flytt på bästa sätt?

så planerar man en flytt bäst

Att flytta till ett nytt hus är spännande och en rätt så ovanlig sak i en persons liv. Att byta adress kräver mycket arbete och mycket planering i förväg för alla inblandade i flytten. Det finns många saker man måste tänka på och en hel del som måste planeras i förväg. Se till att flytten blir så bra som möjligt samt se till att du kan få fortsätta känna dig exalterad över att få flytta in i ett nytt hem, och inte istället bryter ihop av bara tanken på allt jobb som flytten innebär.

Saker man måste bestämma sig för är tidpunkten för flytten, hur mycket pengar man kan tänka sig att spendera på den (och som en del av detta, bestämma sig om man ska eller inte ska be vänner och familj om hjälp), vad man ska behålla och vad man ska göra sig av med innan flytten, hur man effektivt kan packa ned sin saker, och vad man måste prioritera i det nya hemmet. Medan man bestämmer allt detta så måste man också ha alla familjens medlemmar i åtanke.

Att planera en smidig flytt till ett nytt hus

Det första att bestämma sig för är tidpunkten för flytten. När är det bäst att flytta? Hur många dagar eller timmar kan du lägga på din flytt? När du svarat på dessa frågor så bör du fundera över vilken budget du tänkt dig. Vad kan du tänka dig att betala och vad är för mycket? Vill du hellre betala mer till en flyttfirma eller föredrar du att be familj och vänner om hjälp? Är tid och bekvämlighet viktigare för dig, eller är pengar det?

När du bestämt tidsram och budget så bör du ta tag i alla de andra detaljerna. En flytt är en utmärkt tidpunkt att gå igenom sina saker och bestämma sig för vad man vill ha kvar och vad man bör göra sig av med. Det är egentligen bara nu en människa blir tvingad att gå igenom alla sina saker, så dra nytta av det. När du planerar din flytt så försök att kategorisera dina saker i fyra grupper: det du ska behålla, det som ska säljas, det som ska ges bort och det som ska slängas. Försök alltid sälja eller ge bort så mycket som möjligt innan du slänger.

Så fort du bestämt vad du ska ha kvar och flytta med till ditt nya hem så kan du börja med själva packningen. Börja med detta så tidigt du bara kan för att försöka hålla stressnivån så låg som möjligt allt eftersom flyttdagen närmar sig. Packa alla oviktiga saker lång innan flytten. Om du har ett extrarum eller garage kan du använda det för att gömma bort dina redan packade lådor. Det hjälper dig också att slippa känna att flytten håller på att ta över ditt liv.

En vecka innan flytten bör du bara ha det allra nödvändigaste kvar att packa såsom kläder för en vecka, köksutrustning etc. Nu är det extra fiffigt att ha papperstallrikar och plastbestick hemma denna vecka.

Ett sista råd är att tänka över ditt nya hem innan du flyttar. Fundera ut hur du vill möblera och inreda ditt nya hem (och packa därefter), vad du kanske måste köpa efter du flyttat in etc. Att se över allt detta innan du flyttar hjälper verkligen. Kom ihåg att också ta hänsyn till alla de inblandades känslor: barnen, partner, husdjur och så vidare så att detta kan diskuteras och redas ut så tidigt som möjligt.

Tillsammans så kommer dessa strategier göra din flytt till ditt nya hem både rolig och dräglig. Ha en trevlig flytt!

Behöver du städhjälp?  Fyll i fomuläret på sidan för bäst flyttstädning i Motala till bra pris!