5 fakta om sänglössen som gömmer sig i din madrass

allt du behöver veta om sänglöss samt hur du blir av med dem

När man tänker på löss så föreställer man sig dem krypandes omkring i ett smutsigt hem dagen lång. Detta är dock sällan verkligheten då löss trivs på alla ställen där de kan hitta värme och en tillgänglig källa till mat.

Oavsett om det är ett skinande rent hem eller ett fuktigt gammal ett, så har dessa skadedjur sällan ett problem med att hitta ett ställe att frodas på, och de är rätt effektiva när de gör det. Låt oss titta på lite viktig information om dem så att du lättare kan förstå dem, och därefter helt eliminera dem från ditt hus.

Sänglöss förökar sig snabbt

Sänglöss lägger fler än 300 ägg på mindre än en vecka, så ta detta hot på allvar så fort du upptäcker att ni har löss hemma för att undvika en invadering. Se till att du behandlar problemet rätt så fort du ser de första tecknen på det.

Sänglusen var nästan utrotad

De irriterande sänglössen var nästan helt utplånade för några år sedan, men på grund av dagens resande och reglerna för att använda bekämpningsmedel, så har vissa skadedjur tagit sig tillbaka från kanten av utrotning igen. Det finns även några bevis som visar på att dagens skadedjur är mer motståndskraftiga mot dödande kemikalier än förut.

Sänglössen biter under natten

En anledning till att sänglöss är svåra att upptäcka är att det är nattdjur av naturen, och är mest aktiva under natten då vi alla sover. De biter personen som sover på madrassen och gömmer sig sedan igen innan personen vaknar, förmodligen av att hen kliar sig själv. Om du känner igen dig i detta finns det en stor risk att du har dem i ditt hem, särskilt i madrassen, och du bör rengöra den så snabbt som möjligt.

Sänglöss är smittobärare

Det är en vanlig myt att sänglöss endast kan orsaka irriterande kliande bett, men att de annars är ofarliga. En ny forskning gjord av vissa experter inom medicin visar på att sänglöss också kan orsaka många infektioner. De transmitterar inte sjukdom, men de bär på en hel del virus.

Sänglöss kan upptäckas

Generellt sett så är sänglöss svåra att upptäcka för gemene man. Men det är inte ett svårt jobb för de som arbetar med detta professionellt, då de vet vad de ska leta efter, och även hur de effektivt får bort dem från din madrass. Bortsett från att de lämnar röda märken på din kropp så kan de också lämna små bruna fläckar efter sig på lakanen som kan ge en murken doft på sängkläderna och madrassen. Anlita ett proffs för att rengöra din madrass om du blir störd av dina sänglöss. Kontakta flyttstädning Motala för en städfirma som fixar rent hus till bra pris.

Kom ihåg att madrassen är sänglössens favoritställe att gömma och föröka sig. Att rengöra en madrass ordentligt kan vara ett svårt och krävande jobb och du kan komma att skada den. Om du inte vet hur man gör så anlita ett proffs så du kan vara säker på att sänglössen elimineras helt och hållet.